Vízzáró szigetelések

Sajnos kivitelezéstől függetlenül szinte minden építményen megjelennek a repedések. A repedések, ha nem megfelelően vannak javítva, komoly károkat okozhatnak. Gyakorta előforduló eset, hogy a repedések egészen a vasalásig hatolnak, ezzel veszélyeztetve az épület stabilitását is. Az ilyen mély repedéseken keresztül további káros anyagok is bekerülhetnek a szerkezetbe, melyek még nagyobb károkat eredményezhetnek.

Nagy általánosságban elterjedt javítási módszer az úgynevezett injektálás, melynek segítségével teljes egészében kitölthetjük a repedést, megelőzve ezzel a vízbeszivárgás, vízbetörés és fagyás – térfogat növekedés okozta stabilitásbeli következményeket.

A vízbetörés elleni injektálási folyamat megkezdése előtt az épületet és a meglévő szigetelést is át kell vizsgálni az alábbi szempontok alapján:

  • az objektum fajtája és megközelíthetősége,
  • a repedés oka, kiterjedése, állapota és mozgása.

Az injektálási területet olajtól, zsírtól és más egyéb leválasztó hatású szennyeződéstől mentessé kell tenni, a megfelelő tapadás biztosítása érdekében. Lehetőség szerint száraz és olajmentes sűrített levegővel végezve a tisztítási folyamatot. Az injektálás megkezdéséhez szükséges injektálócsontok felhelyezését követően a javítási munkálatok elkezdhetőek, ha szükséges, a repedés felszínét is lezárhatjuk.

A vízbetörés elleni injektáláshoz könnyen használható, gyorsan terülő poliuretán habot használunk. A kiváló vízzáró szigetelés biztosítása érdekében beszívódási képessége jó, nem zsugorodik, nincs utószilárdulása.

Vízbetörés elleni injektáláshoz keresse fel irodánkat, szakembereink gyorsan és precízen végzik el a szükséges vízzáró szigetelések kialakítását.