Brutt saver szerkezet megerősítés

Brutt saver szerkezet megerősítés

A Brutt Saver technológia gyakran alkalmazott módja az épületszerkezet megerősítésnek. Ez a módszer az épület egységét helyezi előtérbe, figyelembe véve a szerkezeti elemek rugalmasságát is. Többlet feszültség bevitele nélkül képes az eredeti állapot visszaállítására, így a megerősítések helyén további repedések nem keletkeznek, az anyag későbbi kilökődése is elkerülhető.

A megerősítési munkálatok többségében alkalmazható ez a fajta eljárás, mely egy nagyszilárdságú, korrózióálló acél spirálon alapul. Ezt a rugalmas spirált nevezzük Brutt Savernek, jellegzetes alakját csavarással és hidegalakítással nyeri el.

A Brutt saver módszer módjai:
Alkalmazása
A Brutt saver technika előnyei
A Brutt Saver technológia előnyei:
 • Korrózióálló és rozsdamentes: az alkalmazott acélspirál korrózióálló és rozsdamentes, így nem jelent problémát a rozsdásodás vagy térfogatnövekedés. Ezáltal nem keletkezik többletfeszültség a szerkezetben.
 • Rugalmasan alkalmazkodik az épület mozgásához, csökkentve a szerkezet terhelését.
 • Minimális bontással jár: általában kívülről is beépíthető, minimális zavarás mellett az épület funkciójában. Például irodaépületek esetén a munkafolyamat zavartalanul folyhat, lakóépületeknél pedig nem szükséges kiköltözni. Beépítése csak minimális roncsolással jár, így műemléképületek esetén is biztonságosan alkalmazható.
 • Rövid kivitelezési idő: a spirál gyorsan és hatékonyan telepíthető, csökkentve a munkaidőt és a költségeket.
 • Jól alkalmazható más technológiákkal (pl. aláfalazás, mikrocölöpözés) is, így lehetőség van a legoptimálisabb megoldás kiválasztására.
 • Speciális szerszámok nélkül is kivitelezhető a beépítése.
A Brutt Saver technológia megoldást jelenthet a fal repedezésre

Ha egy épület falán repedések jelennek meg, az számos okra vezethető vissza. Ezek közül néhány jellemző példa:

 • Alapozási és altalaj hibák
 • Víz okozta meghibásodások: vízelvezetési problémák vagy csőtörések
 • Túlterhelés: például tetőtérbeépítés vagy tetőszigetelés miatti megnövekedett terhelés
 • Megváltozott környezet: közeli út megnövekedett teherforgalma
 • Anyagfáradás: az épület gyenge pontjain, például nyílások környékén is repedések keletkezhetnek.

A hagyományos javítási módszerek esetén merev acél vagy vasbeton konzolgerendákat vagy laposvas kengyelezéseket használnak a repedéseknél. Ezek a merev elemek nem alkalmazkodnak a szerkezet mozgásához, és idővel kiszakadnak a falból, új repedéseket okozva.

A Brutt Saver rendszerrel megőrizhetjük az épületszerkezet rugalmasságát, és helyreállíthatjuk az épület sérült kötéseit és szerkezeti kapcsolatait. A „falazati gerenda” kialakításával a fal egyaránt rugalmasan reagál a húzásra vagy nyomásra. Ez a technológia kevés bontással jár, és a lakókat is csak minimálisan zavarja.

A repedezett falak rugalmas acélspirállal történő megerősítésének egyik módja, az úgynevezett falvarrás.

A falvarrás egy olyan eljárás, amely repedések miatt gyengült falak megerősítésére szolgál, ahol a Brutt Saver acélspirál és egy két komponensű, zsugorodásmentes habarcs együttesen kerül alkalmazásra. Az acélspirál és a horgonyzó-habarcs a horonyvágatokba kerül beágyazásra. Bizonyos esetekben további furatokat is készíthetünk a falon, a repedések elhelyezkedésétől függően. Ezt a technológiát tégla, szilikát, beton és kő falazatok megerősítésére alkalmazhatjuk.

A falvarrás technológiája kiválóan alkalmas gyors és költséghatékony megoldásra repedezett falak szerkezeti megerősítésénél és javításánál. Az eljárás egyszerű és hatékony, és az alkalmazott acélspirál és horgonyzó-habarcs rendkívül magas húzószilárdsággal rendelkezik, így megállíthatja a repedések további terjedését.

Ezenkívül, előfordulhat, hogy a falvarrás előtt egy alapmegerősítési eljárásra is szükség van. Ebben az esetben egy injektálási módszerrel helyre kell állítani az épület talajfelszín alatti „sávalapjának” stabilitását, megelőzve ezzel a későbbi süllyedést.

A Brutt Saver technológia tehát biztonságosan alkalmazható a repedésekből adódó szerkezeti gyengülés megszüntetésére. A spirál és a horgonyzó-habarcs tulajdonságai révén a falak korábban független részei újra együttműködnek, és további feszültség nem jelenik meg.

A falak repedezés hosszú távú következményei:

Az épületek falainak repedéseivel járó problémák jóval súlyosabbak lehetnek, mint amilyennek elsőre tűnhetnek. Ha nem kezeljük őket időben, számos következménnyel járnak, amelyek jelentősen veszélyeztethetik az épületek szerkezeti integritását és hosszú távú stabilitását.

A fal repedezésből eredő szerkezeti rongálódás veszélyei:

Épületi érték csökkenése: az épületen megjelenő repedések jelentősen csökkenthetik az ingatlan értékét, mivel a potenciális vásárlók vagy bérlők a sérült szerkezetekkel járó kockázatok miatt kevésbé hajlandóak magas árat fizetni.

Strukturális instabilitás: a súlyosabb repedések és szerkezeti problémák az épület stabilitását veszélyeztethetik, ami komoly veszélyt jelent az ott élők vagy dolgozók számára.

Fűtési költségek növekedése: a repedések miatt bekövetkező hőveszteség miatt az épület fűtési költségei növekedhetnek. A repedések miatt a hő kiszökik az épületből, ezért több energia szükséges a fűtésre.

Penész kialakulása: a repedések az esővíz bejutását is lehetővé tehetik az épületbe, ami penészképződést és egészségügyi problémákat okozhat.

Burkolatok károsodása: a szerkezeti problémák miatt a falak és padlók mozognak, ami a burkolatok megsérülését és törését eredményezheti.

Ezek a potenciális veszélyek jól mutatják, mennyire fontos, hogy a repedéseket és szerkezeti problémákat időben kezeljük. A Brutt Saver technológia hatékony és megbízható módszer a megrongálódott szerkezeti elemek javítására, és segít az épületek hosszú élettartamának biztosításában.

Brutt saver szerkezet megerősítés
Referenciák

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Kapcsolatfelvétel

Ingyenes ajánlatkérésért vegye fel velünk a kapcsolatot!