Épületszerkezet- és műtárgyjavítás

épületszerkezet- és műtárgyjavítás

A műtárgyjavítás és az épületszerkezetek megerősítése komplex és fontos terület az építőiparban. Életünkben semmi sem bizonyul maradéktalanul maradandónak. Az épületek és műtárgyak esetében sincs ez más kép, a külső és belső környezeti hatások, az idő múlása is mind-mind ezt igazolja. A múltban tökéletesen megépített épületszerkezetek és műtárgyak a jelenünkben már nem olyan ellenállóak a környezeti hatásokkal szemben.

Mit értünk műtárgy alatt?
Miért minket válasszon az épületszerkezet megerősítés kivitelezéséhez?
Milyen javításokat végzünk?
Mit vizsgálunk egy helyszíni felmérés alkalmával?
Épületszerkezet- és műtárgyjavítás
Típusok

A műtárgyjavítás kiemelkedő fontosságú folyamat, mely során a közlekedési infrastruktúra különféle elemeit, mint például hidakat, utakat, vasúti pályákat és más közlekedési létesítményeket, felújítják, karbantartják és megerősítik. A műtárgyak állapota kulcsfontosságú a közlekedési biztonság szempontjából. Bármilyen repedés, korrózió vagy egyéb károsodás veszélyt jelenthet az utazók és a járművek számára.

Az épület vagy műtárgy életkora és jelenlegi állapota meghatározza, hogy milyen mértékű és típusú javítások szükségesek. Régebbi építmények esetén gyakran több megerősítési intézkedésre van szükség. Azonban a rendszeres karbantartás és javítás hosszú távon költséghatékonyabb, mint új műtárgyak építése. A meglévő infrastruktúra megerősítése és karbantartása csökkenti az új beruházások költségeit.

Leggyakoribb javítás típusok az épületszerkezet és műtárgyak esetén:

Szerkezeti javítás: a szerkezeti elemek, például acél- vagy betonszerkezetek megerősítése vagy cseréje. Gyakran betonjavításra, hegesztésre vagy más szerkezeti módosításokra is szükség van.

Vízzáró rétegek: a műtárgyak különböző környezeti hatásoknak vannak kitéve, mint például nedvesség és korrózió. Az időjárás és víz okozta károk elkerülése érdekében fontos a megfelelő vízzáró rétegek kialakítása és karbantartása. Ennek során figyelni kell a megfelelő szigetelésre és vízbetörések injektálására.

Betonvédelem: ha az épület vagy műtárgy betonszerkezetekből áll, akkor különös figyelmet kell fordítani a betonvédelemre. A beton korrózió elleni védelem és szulfátálló bevonatok használata segít megőrizni a beton integritását.

Teherbírás növelése: a megerősítés során gyakran szükséges növelni az épület vagy műtárgy teherbírását. Ehhez dilatációs profilok vagy más megerősítő rendszerek alkalmazása szükséges. Fontos, hogy ezeket a rendszereket megfelelően tervezzék és telepítsék.

Javítóburkolatok: az utak és hidak burkolatai idővel kopnak és sérülnek. Javítóburkolatok használatával lehetőség van ezeknek a felületeknek az újrahasznosítására és javítására.

A műtárgyjavítás és az épületszerkezet karbantartás olyan terület, ahol az előzetes tervezés, a szakértői tudás és a minőségi anyagok alkalmazása egyaránt létfontosságú. Azok az épületek és műtárgyak, amelyeket gondosan karbantartanak és javítanak, hosszú éveken keresztül biztonságosan és hatékonyan szolgálják a közösséget, és a felhasználókat.

Beton korrózió
védelem

A szakszerűen előállított vasbeton rendkívül hosszú élettartalommal rendelkezik, ha a beton erősen lúgos tulajdonságának köszönhetően, a betonacél megfelelő korrózió védelemmel van ellátva.

Épület és betonpadló dilatációk

Az állandó környezeti hatásoknak, többirányú mozgásoknak kitett épületek és betonpadlók dilatációja elkerülhetetlen folyamat.

Gépalap
kiöntések

A munkagépek okozta rezgések és vibrációk felvételében és átadásában a gépalap kiöntése nyújt segítséget.

Szulfát álló
bevonatok

A szerves kémiai anyagokkal teli szennyvíz és a beton találkozása beláthatatlan következményeket okozhat.

Vízzáró szigetelések 2 (injektálás, vízbetörés)

Nagy általánosságban elterjedt javítási módszer az úgynevezett injektálás, melynek segítségével teljes egészében kitölthetjük a repedést.

Vízzáró
szigetelések

A vízzáró szigetelés a talajban lévő nedvességtől, a csapadékoktól és az üzemi, vegyi és egyéb szerves folyadékok káros hatásaitól hivatott megvédeni az épület szerkezetét.

Épületszerkezet- és műtárgyjavítás
Referenciák

Elégedett Partnereink, akik az épületszerkezet- és műtárgyjavítás szolgáltatásunkat választották.

Feltöltés alatt, hamarosan…

Kapcsolatfelvétel

Ingyenes ajánlatkérésért vegye fel velünk a kapcsolatot!