Vízzáró dilatációs profilok

Hol célszerű a dilatációs profil alkalmazása?

A vízzáró dilatációs profilok olyan nélkülözhetetlen eszközök az építészetben és az építőiparban, amelyek hozzájárulnak az építmények tartósságához és vízszigeteléséhez. A víz és nedvesség az épületek legnagyobb ellenségei közé tartozik, és a nedves környezetekben lévő épületek gyorsan károsodhatnak és veszélyesek lehetnek az ott tartózkodókra.

A repedéseken és hézagokon keresztül bejutó víz az épület szerkezetébe hosszú távú károsodást, például penészképződést, rozsdát és szerkezeti gyengülést okozhat. A vízzáró dilatációs profilok olyan megoldást kínálnak, amelyek hatékonyan zárják el a vizet és a nedvességet, minimalizálva az említett problémák kialakulását.

Hol szükséges vízzáró dilatációs profilt alkalmazni?
 1. Lapostető (Járható/Nem járható)

A lapostetőkön alkalmazott vízzáró dilatációs profilok hatékonyan szigetelik a tető felületét a csapadék, hó és egyéb nedvesség ellen. Járható lapostetők esetén különösen fontos a profilok vízzárósága, hogy megvédje az alatta lévő helyiségeket a beázástól és a vízszivárgástól.

 1. Erkélyek

Erkélyek esetében segíthetnek megelőzni a nedvesség bejutását az épület belsejébe. Az erkélyek gyakran ki vannak téve az időjárási viszontagságoknak, és a profilok segíthetnek megakadályozni a nedvesség okozta károsodást.

 1. Szintközi pincefödémek

A szintközi pincefödémek olyan helyek, ahol a vízzáró dilatációs profilok hatékonyan kezelhetik a vízszivárgást és az esetleges nedvesség behatolását. Ezek a profilok hozzájárulnak az épület hosszú távú integritásához.

 1. Pincefal (Vízzáró)

A vízzáró pincefalaknak kulcsfontosságú szerepük van az alagsorok vízzárásában és a nedvesség elleni védelemben. A megfelelő vízzáró dilatációs profilok segítenek megőrizni a pincefalak szárazságát és tartósságát.

 1. Lemezalap (Vízzáró)

A lemezalapokon alkalmazott vízzáró dilatációs profilok segítenek megvédeni az épület alapjait a talajvíz okozta nedvességtől és a vízszivárgástól. Ez növeli az épület stabilitását és tartósságát.

Fő alkalmazási területek:

Parkolóházak és mélygarázsok: ezek az épületek rendszeresen ki vannak téve a járművek által okozott súlyos terhelésnek, valamint a nedvességnek. A vízzáró dilatációs profilok hatékonyan szigetelik el a víz bejutását és ellenállnak a terhelésnek, így hosszú távon védelmet nyújtanak az építménynek.

Gyalogoshidak: a gyalogoshidak olyan helyek, ahol fontos a biztonság és a hosszú élettartam. A profilok segítenek megelőzni a víz bejutását, ami csúszós felületek kialakulását és egyéb veszélyeket okozhat.

Üzemi konyhák: az üzemi konyhákban gyakran magas a páratartalom és a vízfelhasználás, ami veszélyeztetheti az épület integritását. A vízzáró profilok hatékonyan szigetelik el a konyha területeit és megakadályozzák a vízszivárgást.

Bevásárlóközpontok: a nagy forgalom és a gyakori padlótisztítás miatt a bevásárlóközpontokban is fontos a vízzáró profilok alkalmazása. Ezek védelmet nyújtanak a víz és a tisztítószerek ellen.

7 tényező, amit érdemes figyelembe venni a vízzáró dilatációs profil kiválasztásakor

Az építőiparban és építészeti tervezés során a megfelelő dilatációs profil kiválasztása számos fontos tényezőtől függ, amelyeknek figyelembevétele elengedhetetlen az optimális eredmények eléréséhez.

A vízzáró dilatációs profil kiválasztásakor szükséges figyelembe venni a következő tényezőket:

 1. Fugaszélesség: a fugaszélesség meghatározza, hogy mekkora hézag keletkezik az épület részei között, amelyet a dilatációs profilnak le kell fednie. A profilnak meg kell felelnie a konkrét fugaszélességnek.
 2. Fugaszerkezet anyaga: a fugaszerkezet anyaga befolyásolhatja a dilatációs profil választását. Például, ha az épületben szilikonos fugaszereket használnak, akkor a profilnak kompatibilisnek kell lennie ezzel az anyaggal.
 3. Fogadószerkezet jellege: a fogadószerkezet típusa és jellege is meghatározó tényező. Például egy betonpadlón más típusú profil lehet szükséges, mint egy gipszkarton falban.
 4. Vízzárás anyaga: az épület funkciójától függően a vízzárás fontos lehet. A dilatációs profilnak meg kell felelnie a vízzárásra vonatkozó követelményeknek.
 5. Igénybevételek: az épület terhelése kritikus szempont. Gyalogos-, targonca-, személygépkocsi vagy teherautó forgalom esetén eltérő terhelési igényeknek kell megfelelnie a profilnak. A profilok különböző terhelési osztályokban elérhetők, így választhatók alacsony, közepes és nagy teherbírású változatok is.
 6. Esztétikai és tisztíthatósági szempontok: az épület megjelenése és tisztíthatósága is szerepet játszik a profil kiválasztásában, különösen olyan helyeken, ahol az esztétika fontos szempont.
 7. Csúszásgátlás: a dilatációs profiloknak csúszásgátló tulajdonságokkal kell rendelkezniük bizonyos alkalmazásokban, például járófelületeken.
A vízzáró dilatációs profilok előnyei:
 • Vízszigetelés: a profilok hatékonyan szigetelik el a vizet és nedvességet, megakadályozva azok bejutását az épületbe.
 • Nagy teherbírás: ezek a profilok rendkívül teherbírók és ellenállnak a nagy terheléseknek.
 • Hosszú élettartam: a profilok tartósak és hosszú élettartamúak, így hosszú távú védelmet nyújtanak az épületnek.
 • Kémiai ellenállás: a felületi takaró profilok ellenállnak a savaknak és egyéb kémiai hatásoknak.

Deflex termékeink tartós kivitelűek, nagy teherbírásnak is ellenállnak, élettartamuk hosszú, a felületi takaró profil ellenáll még a savaknak is.

A rendszerei a vízzáró dilatációs követelményeknek maximálisan megfelelnek. A profilok a vízszigeteléssel összeépíthetőek, így kiválóan alkalmasak rámpák, gyalogoshidak, mélygarázsok kivitelezési munkálataihoz.

Kapcsolatfelvétel

Ingyenes ajánlatkérésért vegye fel velünk a kapcsolatot!