Élelmiszeripari műgyanta bevonat

Az élelmiszeripar területén számos előírásnak és szabálynak kell megfelelni. Ezen szabályok és előírások általában a padlózat megfelelő burkolására is kitérnek. A higiéniai szempontok alapján, ugyanis nem mind egy, hogy mi van a lábunk alatt. A porzás és az egyéb fertőzés veszélyek elkerülése végett a padlózatnak könnyen tisztíthatónak, víz- és vegyszerállónak, hősokk állónak és esetlegesen csúszásmentesnek kell lennie. Az élelmiszeripari műgyanta bevonatok az említett kritériumoknak mind-mind megfelelnek, a gazdaságos és gyors kivitelezés mellett.

Milyen szempontok alapján válasszuk ki az élelmiszeripari műgyanta bevonat:

  • száraz környezet (gyártás)
  • nedves környezet (gyártás)
  • normál és hideg környezet (hűtés)

Száraz környezetben történő gyártás esetében az alapkövetelmények:

  • jó kopás- és ütésállóság
  • magas vegyi ellenálló képesség
  • pormentesség
  • egyszerű tisztíthatóság
  • tartósság

Nedves környezetben történő gyártás esetében az alapkövetelmények:

  • jó kopás- és ütésállóság
  • magas vegyi ellenálló képesség
  • hő- és hősokk állóság
  • csúszásmentesség, biztonság
  • egyszerű tisztíthatóság
  • tartósság

Hűtés esetében, az élelmiszeripari műgyanta bevonat alapkövetelményei:

  • jó kopás- és ütésállóság
  • hő- és hősokk állóság
  • csúszásmentesség, biztonság
  • egyszerű tisztíthatóság
  • tartósság

Mind a három esetben a higiéniai és biztonsági feltételeken felül, az esztétikai megjelenés is kellemes, bár nem ez az elsődleges szempont.